

Sjokolade- og peanøttkake
Saftig sjokoladekake med et salt innslag av peanøtter.
Her bruker vi peanøttsmør i både kakedeig og glasur, noe som gir denne sjokoladekaken en ekstra piff.
Ingredienser:
- 2,5 desiliter soyamelk
- 1,5 spiseskje eplesidereddik
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 0,75 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2,5 desiliter sukker
- 4 desiliter hvetemel
- 0,5 desiliter kakaopulver
- 0,5 teskje salt
- 0,25 teskje bakepulver
- 0,25 teskje natron
Glasur:
- 3 spiseskjeer kokossmør
- 3 spiseskjeer peanøttsmør
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- 1 spiseskje kokosolje
- 3 spiseskjeer sjokoladeknapper
- Eventuelt litt kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir (20*20 centimeter er fint).
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner litt.
Rør inn peanøttsmør, rapsolje, vaniljeekstrakt og sukker.
Sikt i hvetemel, kakaopulver, salt, bakepulver og natron og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Hell røren over i formen. Stek i 20-25 minutter. Avkjøl kaken.
Glasur:
Smel kokossmør, peanøttsmør, lønnesirup og kokosolje i sammen i vannbad. Når alt er smeltet har du i sjokoladeknappene. Ha av varmen og rør inn litt og litt kakaopulver til du har en jevn glasur.
Avkjøl glasuren før du fordeler den utover kaken.
Kaken oppbevares kaldt fram til servering.

Lagde kaken i dag! Veldig god! Kan den fryses?
Hurra 🙂 Jeg TROR denne fryser bra 🙂 Krysser fingrene…