Potetburgere

Server potetburgere som hovedrett eller som tilbehør til middag. 

Disse passer nesten til alt! De er gode med salat og litt chilisaus, som middagstilbehør eller i burgerbrød.

Ingredienser: 

  • 6-7 mellomstore poteter
  • 1 gulrot
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 – 1,5 desiliter usøtet soyamelk eller mandelmelk
  • Salt og pepper
  • 2 desiliter kikertmel
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Skrell og riv poteter og gulrot. Ha de over i en sil og press ut så mye væske du klarer. Ha deretter over i en bolle.

Riv hvitløken og rør inn. Ha i lønnesirup, næringsgjær og soyamelk. Smak til med salt og pepper.

Ha i kikertmel litt etter litt. Jobb deigen sammen. Den skal være som en veldig tykk vaffelrøre i konsistens, ikke like fast som vanlig burgerdeig.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i gode klatter av deigen og stek de gylne på hver side, dette går ganske kjapt, kanskje ti minutter til sammen.

Server varme, gjerne med litt god chilisaus til.

potetfritters1 - Copy

2 Comments

  1. Ragnhild

    Hei:)
    Hvor er det jeg kan få tak i næringsgjær og kikertmel?
    Takk for svar!

    1. Mari Hult

      Helsekost eller iherb for næringsgjær, kikertmel kan du i tillegg få i internasjonale matvarebutikker. Her finner du mer info: http://www.vegetarbloggen.no/ravareleksikon-2/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *