Stor tiramisu

Nydelig italiensk dessert for når du trenger å mette mange dessertmager. 

I kremen bruker vi cashewnøtter og soyayoghurt, kjeksen bakes med hvetemel og kikertmel.

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 0,5 desiliter eplesidereddik
  • 1,5 desiliter vann
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 0,75 desiliter  kikertmel
  • 5,5 desiliter hvetemel

Ostekrem: 

  • 200 gram rå, usalta cashewnøtter
  • 6 desiliter soyayoghurt (naturell eller med vanilje)
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 150 gram melis
  • 120 gram kokosolje
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Til montering: 

  • 1 desiliter espresso eller sterk kaffe
  • 2 spiseskjeer kaffelikør (kan sløyfes)
  • Kakaopulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en mellomstor rektangulær ildfast form med bakepapir. Rør sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå noen minutter før du rører inn vann, rapsolje, sukker og kikertmel. Ha i hvetemelet helt til slutt. Du skal få en klissete deig. Fordel deigen i den ildfaste formen.

tiramisu1

Stek i cirka 25 minutter, kjeksen skal bli fin og gyllen. Avkjøl.

tiramisu2

Ostekrem: 

Mal nøttene til pulverform i en food processor eller blender. Ha det i en bolle og rør det sammen med soyayoghurten. Rør deretter inn hvetemel og melis, rør til du ikke har mer klumper.

Smelt kokosoljen på lav varme. Hell den over i røren mens du visper godt. Rør til slutt inn vaniljeekstrakt.

Smak eventuelt til med litt mer melis.

Sett kremen kaldt fram til servering, kokosoljen gjør at den vil tykne litt.

Montering: 

Finn fram en form av cirka halve størrelsen som den du stekte kjeksen i.

Visp sammen espresso og kaffelikør.

Skjær kjeksen i cirka fire like store biter. Bløtlegg de i espressoblandingen.

Finn fram en form på cirka halvparten av størrelsen til den du stekte kjeksen i.

Legg to kjeksbiter nederst i formen.

tiramisu3

Dekk de med ostekrem.

tiramisu4

Legg de to siste bitene over.

tiramisu5

Topp med resten av ostekremen.

tiramisu6

Sikt kakaopulver på toppen. Oppbevar desserten kaldt fram til servering.

tiramisu7

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *