

Chilisaus
Kjempegod til falafel, i pitabrød eller til å spice opp salater.
Jeg har savnet en sånn chilisaus som du får på falafelrestauranter og andre steder med mat fra Midt-Østen. Det blir altfor ofte meksikansk salsa på bordet hos oss, samme hva jeg serverer. Denne oppskriften er inspirert av en falafelplass i Berlin, og her er det ovnsbakt paprika som brukes som base. Kjempegodt!
Dette oppskriften gir en saus som er medium pluss i styrke. Legg gjerne til et par ekstra chilier om du vil ha den ekstra hot, eller ta bort en for en mildere variant.
Ingredienser:
- 2 røde paprika
- 2 røde chili
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje korianderfrø
- 0,5 teskje salt
- 2 kvaster frisk koriander
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 spiseskje sitronsaft
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Bruk grillelementet om du har.
Skjær paprikaene i fire biter, kast stilkfestet og innmaten. Skjær chiliene i to på langs, skjær av stilkene og kast.
Ha paprika- og chilibiter i en ildfast form.

Stek i ovnen til det begynner å komme sorte flekker på de.

Ta formen ut av ovnen, avkjøl litt, prøv deretter å rive av skinnet på paprikabitene. Dette er ikke absolutt nødvendig, det bare fjerner litt bitterhet i smaken.
Ha paprika, chili, hvitløk, spisskummen, korianderfrø, salt, koriander, olivenolje, tomatpuré og sitronsaft i en food processor eller blender.

Kjør til du har en helt jevn saus.

Server med en gang, eller oppbevar i lukket glass i kjøleskapet i en liten uke.
