Chilisaus

Kjempegod til falafel, i pitabrød eller til å spice opp salater. 

Jeg har savnet en sånn chilisaus som du får på falafelrestauranter og andre steder med mat fra Midt-Østen. Det blir altfor ofte meksikansk salsa på bordet hos oss, samme hva jeg serverer. Denne oppskriften er inspirert av en falafelplass i Berlin, og her er det ovnsbakt paprika som brukes som base. Kjempegodt!

Dette oppskriften gir en saus som er medium pluss i styrke. Legg gjerne til et par ekstra chilier om du vil ha den ekstra hot, eller ta bort en for en mildere variant.

Ingredienser: 

  • 2 røde paprika
  • 2 røde chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje korianderfrø
  • 0,5 teskje salt
  • 2 kvaster frisk koriander
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 spiseskje sitronsaft

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Bruk grillelementet om du har.

Skjær paprikaene i fire biter, kast stilkfestet og innmaten. Skjær chiliene i to på langs, skjær av stilkene og kast.

Ha paprika- og chilibiter i en ildfast form.

Chilisaus-til-falafel1

Stek i ovnen til det begynner å komme sorte flekker på de.

chilisaus-til-falafel2

Ta formen ut av ovnen, avkjøl litt, prøv deretter å rive av skinnet på paprikabitene. Dette er ikke absolutt nødvendig, det bare fjerner litt bitterhet i smaken.

Ha paprika, chili, hvitløk, spisskummen, korianderfrø, salt, koriander, olivenolje, tomatpuré og sitronsaft i en food processor eller blender.

chilisaus-til-falafel3

Kjør til du har en helt jevn saus.

chilisaus-til-falafel4

Server med en gang, eller oppbevar i lukket glass i kjøleskapet i en liten uke.

chilisaus-til-falafel5

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *