

Cashewgratinerte poteter
Nydelig middagstilbehør med poteter og nøttekrem.
Desto mer komfortabel jeg blir med å lage mat uten meieriprodukter, desto mer heller jeg mot nøttebaserte alternativer framfor soyabaserte. Veldig dumt for de som ikke tåler nøtter, men kjekt for alle oss andre!
For ordens skyld: Her finner du oppskrift på fløtegratinerte poteter UTEN nøtter
Ingredienser:
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 desiliter usøtet mandelmelk eller cashewmelk
- 100 gram cashewnøtter
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- Salt og pepper
- 4-5 mellomstore poteter
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en eller flere ildfaste former.
Ha hvitløk, mandelmelk, cashewnøtter og næringsgjær i en food processor eller blender og kjør til du har en helt jevn krem. Spe eventuelt med litt mer melk om den blir for tyktflytende.
Ha kremen over i en gryte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Ha disse over i gryten og la de koke i fem minutter. Spe med melk om det blir for tykt.
Legg potetbitene i de(n) ildfaste formen(e) og fordel resten av cashewkremen over.
Gratiner i ovnen i cirka 15 minutter til potetene er gylne på toppen. Server varme.
Tips: Dersom du har en vegansk ost du liker kan du ha en skive av den på toppen før potetene går i ovnen.