Cashewgratinerte poteter

Nydelig middagstilbehør med poteter og nøttekrem. 

Desto mer komfortabel jeg blir med å lage mat uten meieriprodukter, desto mer heller jeg mot nøttebaserte alternativer framfor soyabaserte. Veldig dumt for de som ikke tåler nøtter, men kjekt for alle oss andre!

For ordens skyld: Her finner du oppskrift på fløtegratinerte poteter UTEN nøtter

Ingredienser: 

  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 desiliter usøtet mandelmelk eller cashewmelk
  • 100 gram cashewnøtter
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • Salt og pepper
  • 4-5 mellomstore poteter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en eller flere ildfaste former.

Ha hvitløk, mandelmelk, cashewnøtter og næringsgjær i en food processor eller blender og kjør til du har en helt jevn krem. Spe eventuelt med litt mer melk om den blir for tyktflytende.

Ha kremen over i en gryte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Ha disse over i gryten og la de koke i fem minutter. Spe med melk om det blir for tykt.

Legg potetbitene i de(n) ildfaste formen(e) og fordel resten av cashewkremen over.

Gratiner i ovnen i cirka 15 minutter til potetene er gylne på toppen. Server varme.

Tips: Dersom du har en vegansk ost du liker kan du ha en skive av den på toppen før potetene går i ovnen.

veganske-flc3b8tegratinerte-poteter.jpeg

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *