Glasert blomkål

Så uendelig mye bedre enn det ser ut!

Denne retten overrasket meg skikkelig. Jeg laget den til noen venninner som var på besøk, jeg hadde laget noen forskjellige småretter som vi spiste som forrett – focaccia, aioli, hummus, pastasalat – de vanlige. Men jeg hadde lyst å ta med noe nytt, og da fant jeg en oppskrift på glaserte blomkål som så spennende ut. Jeg var virkelig i tvil om dette var veien å gå, men tok sjansen siden vi hadde så mye annet godt uansett.

Ikke angret et sekund. Disse må dere bare prøve.

Oppskriften er hentet fra bloggen Cupcakes and Kale Chips, som inneholder en hel haug av skatter.

Tips: Server sammen med andre småretter, eller som tilbehør til en middag som trenger noe søtt og salt.

Ingredienser: 

  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 desiliter balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 0,5 desiliter sweet freedom eller lønnesirup
  • 1 teskje tørket rosmarin
  • 1 blomkål
  • 1 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter usøtet plantemelk
  • Litt olje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Riv hvitløk, ha i en bolle. Tilsett balsamicoeddik, soyasaus, sweet freedom og rosmarin. Visp det sammen.

Skjær blomkål i små buketter.

Visp sammen hvetemel og melk i en bolle. Vend inn blomkålbukettene.

Pensle litt olje på bakepapiret. Hell over blomkålbukettene, spre de utover så godt du kan.

Bak i 10 minutter, ta ut brettet og vend på blomkålbukettene. Stek deretter i 5-10 minutter til.

Ta brettet ut av ovnen igjen, hell sausen over blomkålbukettene, og stek i ytterligere fem minutter.

Anrett på et fat, er det mye saus igjen på stekebrettet kan du helle denne over.

Server!

glasert-blomkål1

2 Comments

  1. Dette så kjempegodt ut! Tror du de egner seg til å servere kalde også? Trenger noe godt til å lage klart dagen før eller på formiddagen og ta med meg til spleisetapasmiddag! 🙂

    1. Mari Hult

      Aldri prøvd :/ Blir jo kanskje litt vassne i konsistensen, men smaken er jo god uansett!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *