

Tiramisuostekake
Sjokoladebunn dynket i kaffe, herlig ostefyll med en liten smak av kaffe, pisket krem toppet med kakao – denne kaken er en fest!
Ostekake er en av mine favorittoppfinnelser! Det er også kaffe, og her kombineres de to. Denne kaken er kjempegod å servere til dessert, den gjør seg også veldig bra som del av et kakebord i en spesiell anledning.
På toppen har jeg brukt vispbar havrekrem, den selges i de fleste dagligvarebutikker. Du kan også bruke det gode trikset med hjemmelaget kokoskrem her.

Ingredienser:
- 200 gram veganske Oreo-kjeks
- 50 gram vegansk smør eller margarin
- 1 spiseskje espresso eller annen sterk kaffe
Ostefyll:
- 2 pakker vegansk kremost
- 1 pakke silketofu
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 0,5 desiliter sukker
- 1 vaniljestang
- Saften fra en halv sitron
- 1 spiseskje espresso eller annen sterk kaffe
Pynting:
- 1 pakke havrekrem til visping
- 1 teskje vaniljesukker
- 1 spiseskje kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Finn fram en kakeform på mellom 20 og 25 centimeter i diameter. Grovknus kjeksbitene i en kjøkkenmaskin. De største bitene bør ikke være mer enn en centimeter lange. Kjør til du har ganske små smuler.
Smelt smør/margarin over svak varme. Hell dette samt espressoen over i kjøkkenmaskinen. Kjør til du har en jevn deig.
Press blandingen ut i springformen. Sett kaldt.
Ostefyll:
Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.
Fordel halvparten av røren utover i formen. Bland espressoen inn i resten av røren og hell dette over. Bak kaken i 35-40 minutter.
Avkjøl kaken helt før du har på topplaget.
Pynting:
Visp krem og vaniljesukker til det er stivt. Fordel utover kaken. Dryss kakaopulver på toppen, bruk en liten sikt om du har. Server!
