vegansk tiramisuostekake oppskrift

Tiramisuostekake

Sjokoladebunn dynket i kaffe, herlig ostefyll med en liten smak av kaffe, pisket krem toppet med kakao – denne kaken er en fest!

Ostekake er en av mine favorittoppfinnelser! Det er også kaffe, og her kombineres de to. Denne kaken er kjempegod å servere til dessert, den gjør seg også veldig bra som del av et kakebord i en spesiell anledning.

På toppen har jeg brukt vispbar havrekrem, den selges i de fleste dagligvarebutikker. Du kan også bruke det gode trikset med hjemmelaget kokoskrem her.

tiramisuostekake1

Ingredienser: 

  • 200 gram veganske Oreo-kjeks
  • 50 gram vegansk smør eller margarin
  • 1 spiseskje espresso eller annen sterk kaffe

Ostefyll: 

  • 2 pakker vegansk kremost
  • 1 pakke silketofu
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 0,5 desiliter sukker
  • 1 vaniljestang
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 spiseskje espresso eller annen sterk kaffe

Pynting: 

  • 1 pakke havrekrem til visping
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 1 spiseskje kakaopulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Finn fram en kakeform på mellom 20 og 25 centimeter i diameter. Grovknus kjeksbitene i en kjøkkenmaskin. De største bitene bør ikke være mer enn en centimeter lange. Kjør til du har ganske små smuler.

Smelt smør/margarin over svak varme. Hell dette samt espressoen over i kjøkkenmaskinen. Kjør til du har en jevn deig.

Press blandingen ut i springformen. Sett kaldt.

Ostefyll: 

Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.

Fordel halvparten av røren utover i formen. Bland espressoen inn i resten av røren og hell dette over. Bak kaken i 35-40 minutter.

Avkjøl kaken helt før du har på topplaget.

Pynting: 

Visp krem og vaniljesukker til det er stivt. Fordel utover kaken. Dryss kakaopulver på toppen, bruk en liten sikt om du har. Server!

tiramisuostekake2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *