

Paprikaaioli
Nydelig cashewbasert aioli som passer godt til focaccia, salat og forskjellige småretter.
Fyldig aioli med god smak av grillet paprika og hvitløk.
Ingredienser:
- 1 desiliter cashewnøtter
- 1 rød paprika
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- Salt og pepper
- 1 teskje sukker
- 0,5 desiliter olivenolje
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i rikelig med vann et par timer. Sil av vannet.
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Bruk grillelementer om du har. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær paprikaen i to, kast kjernen og stilken. Legg bitene med skinnet opp på stekebrettet.
Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene får brune flekker, dette tar 15-20 minutter. Avkjøl, riv av skinnet.
Ha nøtter, paprika, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper i en food processor eller blender og kjør til du har en helt jevn masse. Spe eventuelt med litt vann om det blir for fast. Smak til med litt sukker.
Hell i olivenolje i en tynn stråle mens food processoren går til du får en kremet konsistens. Smak til med salt, pepper, hvitløk og sitron.
