Paprikaaioli

Nydelig cashewbasert aioli som passer godt til focaccia, salat og forskjellige småretter. 

Fyldig aioli med god smak av grillet paprika og hvitløk.

Ingredienser: 

  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 rød paprika
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 1 teskje sukker
  • 0,5 desiliter olivenolje

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i rikelig med vann et par timer. Sil av vannet.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Bruk grillelementer om du har. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær paprikaen i to, kast kjernen og stilken. Legg bitene med skinnet opp på stekebrettet.

Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene får brune flekker, dette tar 15-20 minutter. Avkjøl, riv av skinnet.

Ha nøtter, paprika, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper i en food processor eller blender og kjør til du har en helt jevn masse. Spe eventuelt med litt vann om det blir for fast. Smak til med litt sukker.

Hell i olivenolje i en tynn stråle mens food processoren går til du får en kremet konsistens. Smak til med salt, pepper, hvitløk og sitron.

paprikaaioli1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *