vegansk tofu i curry oppskrift

Tofu i grønn curry

Akkurat som i Thailand (har jeg hørt)!

Grønn curry er en av mine absolutte favorittsauser, og her serveres det med ovnsbakt tofu.

Hemmeligheten er å lage currypasten selv. Det er så uendelig mye bedre enn å kjøpe i butikker. Tar du deg en tur på en asiatisk matbutikk finner du alle ingrediensene, og du vil merke at det er rimeligere enn vanlige dagligvarebutikker også.

Av grønnsaker har jeg her valgt noen som kun skal trekke i sausen noen minutter for å bli gjennomvarme. Ha gjerne i andre grønnsaker også, men ta en vurdering om de bør dampes litt på forhånd.

Ingredienser: 

  • 250 gram tofu
  • Olje
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 desiliter soyamelk
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 0,5 desiliter hvetemel

Saus: 

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær tofuen i terminger med lengder på cirka én centimeter. Fordel de utover stekebrettet og stek i cirka 15 minutter. Bitene skal begynne å bli gylne. Ta ut brettet men la ovnen stå på. Pensle litt olje på brettet.

Bland sammen maisstivelse, soyamelk, soyasaus og hvetemel i en bolle, ha i tofubitene. Vend tofubitene i blandingen. Ha de deretter tilbake på stekebrettet og bak til bitene er gylne. Vend litt på de underveis.

Saus: 

Varm opp oljen i en gryte. Ha i currypaste og la det frese i noen minutter. Hell på kokosmelk og la det koke opp. La det småkoke i ti minutter. Tilsett bønnespirer, bambusskudd og spinat, og smak til med sukker og salt, og gjerne med litt limejuice.

Grovhakk koriander og ha i.

Når tofuen er klar anretter du sausen i dype tallerker med tofu på toppen. Litt ris er godt ved siden av.

tofu-i-grønn-curry-bruk-dette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *