

Pasta i chili- og hvitløkssaus
Smakfull pasta på 1-2-3.
Noe av det beste med pastaretter må være hvor kjapt det egentlig kan bli klart. Denne sausen, for eksempel, lager du mens pastaen koker, og alt er klart på 10 minutter.
Oppskriften er god som den er, men det er også rom for å tilsette forskjellige grønnsaker. Kast noen brokkolibuketter i kokevannet de siste minuttene, stek litt sopp i panna eller ha i tynne strimler av squash og gulrøtter for eksempel.
Ingredienser:
- 200 gram pasta
- 4 spiseskjeer mandelmel
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1,5 desiliter usøtet plantemelk
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 grønn chili
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- Litt salt
- Basilikum til servering (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Ha mandelmel, hvetemel, plantemelk, olivenolje, chili, hvitløk, næringsgjær og salt i en food processor eller blender, og kjør til du har en helt jevn masse.
Rist pastaen tørr i et dørslag eller lignende.
Ha pastaen tilbake i gryten, vend inn sausen og server!
