

Frittata
Kjempegodt til frokost, lunsj, middag eller kvelds.
Dette er en fin blanding av en spansk og en italiensk omelett. Istedenfor egg lager vi en røre basert på silketofu, og oppi har vi blant annet spinat og poteter.
Tips: Varier gjerne med andre grønnsaker, det meste smaker godt her.
Ingredienser:
- 4 medium store poteter
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 200 gram spinat
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 250 gram silketofu
- 1 spiseskje sennep
- 0,5 teskje gurkemeie (kan sløyfes, brukes mest for fargen)
- 2 spiseskjeer tahini
- 2 spiseskjeer kikertmel
- 0,75 desiliter usøtet soyamelk eller -fløte
- 0,5 desiliter næringsgjær
- 2 spiseskjeer soyasaus
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir (eventuelt smør og mel den).
Skrell potetene og skjær de i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk spinat.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Surr potetene i fem minutter, ha deretter i sjalottløk, hvitløk og spinat og surr det i noen minutter til.
Kjør resten av ingrediensene til en jevn saus i en food processor eller blender.
Vend sammen grønnsakene med sausen i en bolle. Hell over i formen.
Stek i 30 minutter til frittataen blir gyllen. Server varm, lun eller kald, gjerne med litt godt brød og en salat.
