

Chocolate chip cookies
Lettvint klassiker som passer til alle anledninger.
Noe så godt som cookies rett ut av ovnen er det vanskelig å komme på. Dette er en veldig enkel deig, som lett kan varieres med litt nøtter, kokosflak etc.
Tips: Har du ikke lyst å bake alle kakene med en gang? Pakk deigen inn i aluminiumsfolie og den holder seg supert i kjøleskapet i en liten uke.
Ingredienser til cirka 24 cookies:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 0,5 desiliter vann
- 2,5 desiliter rapsolje
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 desiliter sukker (anbefaler 1 desiliter hvitt og 1 desiliter brunt sukker)
- 5 desiliter hvetemel
- 1 teskje natron
- 0,5 teskje salt
- 300 gram veganske sjokoladeknapper (eller grovhakket sjokolade)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Mal linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Bland de sammen med vannet og la det stå og trekke i noen minutter.
Visp sammen rapsolje, vaniljeekstrakt og sukker i en bolle. Rør inn linfrøblandingen.
Sikt i hvetemel, natron og salt og arbeid sammen til en deig.
Vend inn sjokoladeknappene til slutt.
La deigen hvile i ti minutter.
Bruk en spiseskje og lag klatter av deigen. Fordel disse utover stekebrettene, cookies utvides under steking så pass på å ha litt avstand mellom de.
Stek i 8-10 minutter.
Avkjøl på rist. Cookies oppbevares i lukket boks.
Hei, disse skal jeg prøve! vet du om de kan fryses? eller evt. hvor lenge de kan oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur?
De fryser fint – og i en tørr, lukket kakeboks holder de seg nesten en evighet 🙂
Takk!! Jeg var litt urolig når jeg holdt på med deigen men de ble jo perfekte! Genialt med veganske cookies 😀 disse blir det flere av!
Kan man bruke chiafrø istedenfor linfrø, og da ikke knuse de?
Jeg tror det vil gå helt fint – men ville kanskje knust de likevel. Har ikke masse erfaring med chiafrø i bakst 🙁
Kan man bruke 2 ts vaniljesukker istedenfor ekstrakt?:)
Jepp 🙂