Ranchdressing

Amerikansk dressingfavoritt som passer til salater, rå grønnsakspinner, potetgull og burgere. 

Ranchdressing er tradisjonelt sett en salatdressing laget av en kombinasjon av kulturmelk, salt, hvitløk, løk, urter og krydder blandet sammen til en saus. Ranchdressing har vært den mest solgte salatdressingen i USA siden 1992, så da er det jammen meg på tide å få den etablert i Norge også.

Her bytter jeg melken med cashewkrem – bløtlagte cashewnøtter som kjøres til en kremete konsistens med vann i en food processor. Oppi har jeg masse gode smaker, blant annet persille, hvitløk og sjalottløk.

    • For en lettere og mer flytende versjon kan du bytte ut cashewnøtter og vann med soyayoghurt.
    • Varier gjerne med mer eller mindre urter og krydderier.

Ingredienser: 

    • 2,5 desiliter cashewnøtter + vann til bløtlegging
    • 2 desiliter vann
    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 0,5 sitron
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 1 kvast persille
    • Eventuelt litt dill
    • Eventuelt litt gressløk
    • 1 teskje sukker
    • 1 teskje salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i noen timer før du begynner med resten. Sil av vannet.

Ha nøtter og 2 desiliter vann i en food processor eller blender og kjør til du har en jevn krem.

Tilsett sjalottløk, hvitløk, saft fra sitronen, eplesidereddik, persille og eventuelt litt dill og gressløk. Kjør til du har en jevn dressing.

Smak til med sukker og salt.

Server med en gang, eller oppbevar i kjøleskap i lukket glass i opptil en uke.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *