

Glutenfrie snickerscupcakes
Sjokoladecupcakes toppes med peanøttglasur, karamellsaus og peanøtter.
Ingredienser:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 2 desiliter vann
- 2,5 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1 desiliter rapsolje
- 2 desiliter sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 desiliter rismel
- 1,25 desiliter kikertmel
- 1,25 desiliter kakaopulver
- 1,5 teskje natron
- Litt salt
Karamellsaus:
- 1,25 desiliter soyamelk
- 1 desiliter brun rissirup eller annen mørk sirup
- 0,25 desiliter lønnesirup
- 1 spiseskje maisstivelse
- 2 spiseskjeer vann
- 0,5 spiseskje vegansk margarin
Glasur:
- 150 gram vegansk margarin
- 4 spiseskjeer peanøttsmør
- 1 spiseskje soyamelk
- 4-5 desiliter melis
Pynt:
- 1 desiliter peanøtter
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp. Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner.
Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen. Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.
Fordel røren i formene og stek i 25 minutter.
Avkjøl.
Karamellsaus:
Visp soyamelken og de to sirupene sammen i en liten gryte. Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i cirka ti minutter, da skal sirupen ha begynt å tykne.
NB. Sausen kommer til å være veldig varm her, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.
Bland sammen maisstivelse og vann i en liten skål og hell over i gryta. La det koke noen minutter til, før du tar gryten av varmen. Bland inn margarinen til slutt.
Glasur:
Kjør margarin, peanøttsmør og soyamelk jevnt i en food processor. Spe med melis til du har en fin, smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose med stor tupp.
Pynting og montering:
Fordel godt med glasur på hver kake. Hell en teskje karamellsaus øverst og topp med peanøtter.
Server!
