Glutenfrie snickerscupcakes

Sjokoladecupcakes toppes med peanøttglasur, karamellsaus og peanøtter. 

Ingredienser: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 2 desiliter vann
  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 desiliter rismel
  • 1,25 desiliter kikertmel
  • 1,25 desiliter kakaopulver
  • 1,5 teskje natron
  • Litt salt

Karamellsaus: 

  • 1,25 desiliter soyamelk
  • 1 desiliter brun rissirup eller annen mørk sirup
  • 0,25 desiliter lønnesirup
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 2 spiseskjeer vann
  • 0,5 spiseskje vegansk margarin

Glasur: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 4 spiseskjeer peanøttsmør
  • 1 spiseskje soyamelk
  • 4-5 desiliter melis

Pynt: 

  • 1 desiliter peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp. Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner.

Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen. Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.

Fordel røren i formene og stek i 25 minutter.

Avkjøl.

Karamellsaus: 

Visp soyamelken og de to sirupene sammen i en liten gryte. Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i cirka ti minutter, da skal sirupen ha begynt å tykne.

NB. Sausen kommer til å være veldig varm her, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Bland sammen maisstivelse og vann i en liten skål og hell over i gryta. La det koke noen minutter til, før du tar gryten av varmen. Bland inn margarinen til slutt.

Glasur: 

Kjør margarin, peanøttsmør og soyamelk jevnt i en food processor. Spe med melis til du har en fin, smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose med stor tupp.

Pynting og montering: 

Fordel godt med glasur på hver kake. Hell en teskje karamellsaus øverst og topp med peanøtter.

Server!

glutenfrie-snickerscupcakes1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *