Spaghetti alla puttanesca

Italiensk supersnacks!

Nykokt pasta vendes i en nydelig tomatsaus smaksatt med persille, oliven og kapers, og rett før servering blander vi inn sprøstekt tvp. På toppen litt vegansk parmesan, og voila! En supergod middag på under halvtimen.

Denne oppskriften kan fint tilpasses det du har i skapet. Kapers og oliven dropper du om det er stress, det samme kan du gjøre med chilien. Har du ikke ingrediensene til vegansk parmesan så kan det smake godt med bare litt persille eller pinjekjerner på toppen, eventuelt litt pepper. Bruk fantasien!

På bildet har jeg brukt økologisk speltspagetti, bruk den pastavarianten du liker best.

Spaghetti-alla-puttanesca1

Ingredienser: 

  • 2 desiliter vann
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 desiliter tvp
  • 1 grønn chili (kan sløyfes)
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • Noen kvaster persille
  • 5-10 oliven
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje fennikelfrø
  • 1 teskje tørka oregano
  • 1 teskje tørka basilikum
  • 1 spiseskje kapers
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 teskje sukker
  • Salt og pepper
  • Spagetti
  • Vegansk parmesan

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og soyasaus i en liten gryte. Ha i tvp og la det småkoke et par minutter. Skru av varmen og la det stå til tvpen har absorbert all væsken.

Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk. Grovhakk persille og oliven.

Varm opp halvparten av oljen i en panne. Ha i fennikelfrø, oregano og basilikum, fres det i et minutt. Tilsett tvpen og la det steke under jevnlig omrøring til tvpen er sprø (eller i alle fall til den begynner å få litt stekeskorpe.

Varm opp resten av oljen i en gryte. Tilsett chili, hvitløk, sjalottløk, persille, oliven og kapers og la det surre noen minutter. Hell i tomatene og la det koke opp. Smak til med sukker, salt og pepper.

Kok spagetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Rett før servering vender du sammen tvp, tomatsaus og spagetti. Topp det hele med vegansk parmesan og server rykende varmt!

Spaghetti-alla-puttanesca2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ PASTARETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *