Søndagsscones

Gode til helgefrokosten eller ettermiddagsteen. 

Mange av oss er flinke og setter eltefri deig på lørdagskvelden, slik at vi får nystekte rundstykker på en to tre på søndags morgen. Dette er imidlertid lett å glemme, og da er det greit med et par andre triks i ermet.

Bakst med bakepulver er ett av disse triksene. Da får vi fersk bakst uten heving, og frokosten er klar på en liten time.

søndagsscones3

Ingredienser: 

  • 6 desiliter hvetemel + til utbaking
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 desiliter sukker
  • 100 gram vegansk margarin
  • 1,7 desiliter melk
  • 2 spiseskjeer soyayoghurt
  • 1 desiliter rosiner

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle.

Ha i margarin og bruk fingrene til å smuldre den inn i melblandingen.

Ha i melk og soyayoghurt og arbeid det hele sammen til en noe klebrig deig. Vend inn rosiner til slutt.

La deigen hvile i ti minutter før du jobber videre med den.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og en kjevle. Legg på deigen og kjevle den cirka to centimeter tykk.

Bruk en bakering eller et glass og trykk ut scones av deigen. Fordel de utover på bakebrettet.

søndagsscones2

Stek i 10-12 minutter til de blir gylne.

Avkjøl noe før servering, scones er best lune.

søndagsscones-alternativ

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *