Chili cheese fries

Junk food på sitt aller, aller beste. 

Jeg elsker texmex!

I denne retten har vi den fantastiske kombinasjonen med sprøstekte poteter, chilikokte bønner og en særdeles ostete chilisaus på toppen. Ved siden av serverer vi avokado, lime og koriander for en litt fresh finish.

Chili cheese fries tar noen timer å tilberede, men mesteparten av tiden går på bløtlegging og koking, så det kan fint kombineres med andre sysler.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka sorte bønner
  • 1 jalapeños
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 4 spiseskjeer olje til steking
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje chipotlepulver eller anchopulver (kan erstattes med vanlig chilipulver eller droppes)
  • 4 desiliter vann med økologisk buljongpulver
  • 1 liten boks med hermetiske tomater (cirka 2 desiliter)
  • 8 medium store poteter
  • Litt salt
  • En porsjon chili cheese sauce
  • Koriander, avokado og lime til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i minst fire timer. Sil av vannet.

Finhakk jalapeños, sjalottløk og hvitløk.

Varm opp to spiseskjeer av oljen til medium varme i en gryte. Ha i bønner, jalapeños, sjalottløk og hvitløk. Surr det i et par minutter. Tilsett spisskummen, løkpulver, korianderfrø og chipotlepulver og la det surre videre under omrøring.

Etter et par minutter har du i vann med buljongpulver og tomater. La det hele koke opp. Ha på lokket og la det småkoke under lokk til bønnene er møre.

Smak til med salt og eventuelt mer chilipulver.

Du kan kjøre bønnene et lite minutt med stavmikser her dersom du heller foretrekker bønnestuing,

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Skjær potetene i staver og legg de i en bolle med vann.

Kle et stekebrett med bakepapir. Tørk av potetstavene og fordel de utover papiret. Dryss over to spiseskjeer olje samt litt salt.

Stek potetene i ti minutter. Ta brettet ut av ovnen, vend på potetene og stek i fem minutter til (eller til potetene blir gylne. La ovnen stå på videre.

Finn fram en stor ildfast form eller porsjonsformer.

Legg et godt lag med poteter i bunnen.

chili-cheese-fries1

Ha bønner over, pass så du ikke får med deg væske fra gryten. Da blir potetene myke.

chili-cheese-fries2

Topp med chili cheese sauce.

chili-cheese-fries3

Sett formen inn i ovnen og gratiner til sausen blir gyllen, dette tar 10-15 minutter.

chili-cheese-fries_5

Grovhakk koriander, skjær avokado i terninger og lime i båter.

chili-cheese-fries4

Server retten varm med alt det grønne tilbehøret.

chili-cheese-fries

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *