vegansk pico de gallo oppskrift

Pico de gallo

Nydelig tomatsalat som passer utmerket til meksikanske retter. 

Server pico de gallo med alt som kommer fra Mexico! I taco, ved siden av burritos og enchiladas, eller sammen med litt grønn salat ved siden av en quesadilla eller chimichanga.

Du kan også improvisere med å tilsette flere grønnsaker, både avokado (eller er det en frukt?), agurk, squash og vårløk er kjempegodt i pico de gallo.

Ingredienser: 

  • 3 godt modne plommetomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 kvaster koriander
  • 1 jalapeño
  • 0,5 lime
  • Litt salt

Framgangsmåte: 

Skjær tomatene i små terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og jalapeñoen.

Bland disse sammen i en bolle. Press i saften fra limen og smak til med salt.

Server!

pico-de-gallo1

Tips: Pico de gallo holder seg godt noen dager i kjøleskapet om den dekkes til med plastfolie. Faktisk er den best på dag nummer to da smakene har fått satt seg skikkelig.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *