

Pico de gallo
Nydelig tomatsalat som passer utmerket til meksikanske retter.
Server pico de gallo med alt som kommer fra Mexico! I taco, ved siden av burritos og enchiladas, eller sammen med litt grønn salat ved siden av en quesadilla eller chimichanga.
Du kan også improvisere med å tilsette flere grønnsaker, både avokado (eller er det en frukt?), agurk, squash og vårløk er kjempegodt i pico de gallo.
Ingredienser:
- 3 godt modne plommetomater
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 2 kvaster koriander
- 1 jalapeño
- 0,5 lime
- Litt salt
Framgangsmåte:
Skjær tomatene i små terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og jalapeñoen.
Bland disse sammen i en bolle. Press i saften fra limen og smak til med salt.
Server!

Tips: Pico de gallo holder seg godt noen dager i kjøleskapet om den dekkes til med plastfolie. Faktisk er den best på dag nummer to da smakene har fått satt seg skikkelig.