Kebabdressing

Herlig greskinspirert dressing med hvitløk, persille og koriander. 

Jeg inviterte noen kollegaer på kjøttfri mandag-middag her en dag, og endte opp med å servere falafel. Falafel er min go to-rett når folk som ikke spiser vegansk til vanlig kommer innom, alle liker det jo og det imponerer ofte. Vanligvis pleier jeg ikke være så voldsom med tilbehøret, men med “nye” folk på besøk ville jeg også prøve noe nytt.

En av nyvinningene var denne nydelige dressingen. “Kebabdressing” ble den kalt av kollegaene mine. Den er basert på soyayoghurt som vi trekker ut litt væske fra, slik at den blir mer som gresk yoghurt i konsistensen. Oppi har vi masse godt, og dressingen kan brukes både til falafel og salater.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter usøtet soyayoghurt naturell eller havre fraiche naturell
  • 0,5 sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 kvast koriander
  • 1 kvast bladpersille
  • Litt salt

Framgangsmåte: 

Legg et kaffefilter eller en ren, finmasket kjøkkenklut over et glass eller en liten bolle, og hell i yoghurten. La den stå i 10-20 minutter til en del væske er rent av. Yoghurten får nå tykkere konsistens. Ha resten av yoghurten over i en food processor eller blender.

Riv skallet fra sitronen og press ut saften. Ha over i food processoren. Grovhakk hvitløk, koriander og persille og ha det i og.

Kjør til du har en jevn og fin saus. Smak til med salt og eventuelt mer urter. En liten teskje spisskummen i er også godt.

kebabdressing1

Server!

kebabdressing2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *