

Potet- og grønnkålsuppe
En fest av en suppe!
Potetsuppe er kjempegodt, og denne varianten kremer vi med cashewnøtter og topper med sprøstekt grønnkål. Dette gir flotte kontraster i både smak og tekstur, og gir et godt og mettende måltid.
Ingredienser:
- 1 desiliter cashewnøtter
- 1 desiliter vann
- 4 medium store poteter
- 2 vårløker
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 8 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
- 1 kvast grønnkål
- Salt og pepper
- Chiliflak til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene et par timer før du skal lage suppen. Sil av vannet. Ha nøttene deretter i en food processor eller blender med en desiliter vann, kjør til du har en helt kremet konsistens.
Skrell potetene og skjær de i terninger. Finhakk vårløk og hvitløk.
Varm opp en spiseskje av oljen i en gryte. Ha i vårløk og hvitløk og la det surre i noen minutter.
Tilsett poteter og grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og la det koke til potetbitene er møre.
Del grønnkålen i små biter. Varm opp resten av olivenoljen i en panne og stek grønnkålbitene sprø. Smak til med salt og pepper.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Vend inn cashewkremen. Smak til med salt og pepper.
Server suppen varm med sprøstekt grønnkål og chiliflak.
