vegansk potetsuppe med grønnkål oppskrift

Potet- og grønnkålsuppe

En fest av en suppe!

Potetsuppe er kjempegodt, og denne varianten kremer vi med cashewnøtter og topper med sprøstekt grønnkål. Dette gir flotte kontraster i både smak og tekstur, og gir et godt og mettende måltid.

Ingredienser: 

  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 desiliter vann
  • 4 medium store poteter
  • 2 vårløker
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 8 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 kvast grønnkål
  • Salt og pepper
  • Chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene et par timer før du skal lage suppen. Sil av vannet. Ha nøttene deretter i en food processor eller blender med en desiliter vann, kjør til du har en helt kremet konsistens.

Skrell potetene og skjær de i terninger. Finhakk vårløk og hvitløk.

Varm opp en spiseskje av oljen i en gryte. Ha i vårløk og hvitløk og la det surre i noen minutter.

Tilsett poteter og grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og la det koke til potetbitene er møre.

Del grønnkålen i små biter. Varm opp resten av olivenoljen i en panne og stek grønnkålbitene sprø. Smak til med salt og pepper.

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Vend inn cashewkremen. Smak til med salt og pepper.

Server suppen varm med sprøstekt grønnkål og chiliflak.

potet--og-grønnkålsuppe

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *