vegansk tacosuppe oppskrift

Nachossuppe

Nydelig meksikansk bønnesuppe med tomater og chili, toppet med hjemmelagde tortillachips. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka sorte bønner
  • 1 jalapeños
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 10 kirsebærtomater
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje chipotlepulver eller anchopulver (kan erstattes med vanlig chilipulver eller droppes)
  • 6 desiliter vann med økologisk buljongpulver

Tortillachips: 

  • 3-4 maistortillas
  • 1 teskje chilipulver
  • 0,5 teskje salt
  • 2 teskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
  • 2 spiseskjeer olje

Tilbehør: 

  • 1 lime
  • 1 avokado
  • Noen kvaster koriander

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i minst fire timer. Sil av vannet.

Finhakk jalapeños, sjalottløk og hvitløk. Skjær tomater i båter.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i bønner, jalapeños, sjalottløk og hvitløk. Surr det i et par minutter. Tilsett spisskummen, løkpulver, korianderfrø og chipotlepulver og la det surre videre under omrøring.

Etter et par minutter har du i tomater og vann med buljongpulver. La det hele koke opp. Ha på lokket og la det småkoke under lokk til bønnene er møre.

Smak til med salt og eventuelt mer chilipulver.

Tortillachips: 

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær tortillaene i biter. Størrelsen kan du styre selv, her har jeg tatt sikte på cirka 1,5*5 centimeter.

Nachossuppe1

Rør sammen chilipulver, salt, næringsgjær og olje i en bolle. Vend inn tortillabitene.

Nachossuppe2

Fordel de deretter utover på stekebrettet.

Nachossuppe3

Sett i ovnen og stek i fem minutter. Ta ut brettet og snu chipsene, stek videre i fem til ti minutter. Chipsene skal bli gylne men ikke brente.

Avkjøl.

Tilbehør og servering: 

Skjær lime i båter. Skjær avokado i terninger. Grovhakk koriander.

chili-cheese-fries4

Server suppen med tortillachips og resten av tilbehøret.

nachossuppe5

Tips: For et enda større måltid kan du servere denne med litt dampa ris.

2 Comments

  1. Hei Mari!
    Når du måler opp bønner og linser osv i tørket form, kunne du skrevet ca hvor mye det var ferdig vare? Jeg bruker nesten aldri tørkede ting, så litt vanskelig for meg å måle i blant.. Skal lage denne i morgen 😀

    1. Mari Hult

      Hei! Jeg har begynt å gjøre det på nye oppskrifter, men har ikke gått gjennom de gamle og oppdatert. I utgangspunktet blir det meste dobla i prosessen fra tørka til hermetisk, altså om du bruker 2 dl tørka så blir det 4 dl hermetisk/ferdig kokt 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *