Jalapeñohummus

Spicy fusiondip som passer til alt fra falafel til taco. 

Vi kombinerer smaker fra Midt-Østen og Mexico, og får denne spicy saken som resultat.

Ingredienser: 

  • 100 gram tørka kikerter
  • Vann til utvanning
  • 2 teskjeer natron
  • 1 jalapeño
  • 2 kvaster koriander
  • 50 gram tahini
  • 1 centiliter sitronsaft
  • Hvitløk
  • Salt

Framgangsmåte: 

Ha kikertene i en skål, og hell vann over. Du trenger cirka dobbelt så mye vann som kikerter. Ha i en teskje med natron. La det ligge en del timer, helst over natten. Hell vannet av kikertene, og ha dem over i en gryte. Nok en gang tilsetter du dobbel mengde vann, samt et teskje natron. La det småkoke til kikertene er skikkelig myke. Koketiden kommer an på hvor lenge de lå i bløt, maks trenger du 2-3 timer. Sil kikertene, ta vare på vannet.

Skjær stilken av jalapeñoen. Kast den eller spar den til garnityr. Ha kikerter i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Prøv deg bare fram med hvitløksmengden. Jeg pleier å bruke 2 eller 3 fedd. Sett på maskinen, og la det gå et par minutter, til du har en helt jevn masse. Spe på med kokevann og kjør igjen. Hummusen skal være veldig myk, men ikke miste fasongen.

Server hummusen varm eller kald. Den er enormt anvendelig, og passer blant annet til middagsretter som for eksempel falafel, som tilbehør til småretter, som dip til tortillachips eller grønnsaker, til tabo, burrito, fajitas eller smørt på knekkebrød.

jalapenohummus-alternativ

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *