Kikertcurry

Nydelig indisk kikertrett med kokos. 

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter tørka kikerter
  • 2 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 4 tomater
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje chiliflak eller chilipulver
  • 1 teskje tørket ingefær
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje korianderfrø
  • 0,5 teskje gurkemeie
  • 1 teskje bukkehornkløver
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
  • 1 desiliter vann
  • Frisk koriander til servering 

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten. Sil av vannet og skyll kikertene.

Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet.

Varm opp oljen i en gryte. Ha i vårløk, hvitløk og tomater og la det surre. Rør noen ganger slik at alt blir like mye stekt.

Ha i kikerter, chiliflak, ingefær, garam masala, spisskummen, korianderfrø, gurkemeie, bukkehornkløver, salt og sukker og la det surre i noen minutter til.

Hell i halvparten av kokosmelken samt vannet og la det koke til det nesten er tørt. Spe med resten av kokosmelken og la det koke videre til kikertene er møre, dette kommer an på hvor lenge de lå i bløt samt størrelsen, men totalt skal det ta mellom en halv og en hel time.

Smak eventuelt til med mer krydder. Server med frisk koriander og gjerne litt ris.

indisk-kikertgryte

4 Comments

  1. Hei!
    Hvor mange porsjoner går denne oppskriften til?
    Mvh Stina

    1. Mari Hult

      To porsjoner skal det være 🙂 Beklager at jeg er så dårlig på å oppgi det.

  2. Cecilius

    Har laget denne flere ganger – nydelig! Vil bare kommentere at jeg bruker hermetiske tomater i stedet for ferske. Og har i litt Vegeta. Og, om jeg har god tid, så koker jeg gjerne dette i timevis, m-m-M.
    Tusen takk for supre oppskrifter, jeg har en plan om å kommentere hver og en jeg har lagd. Det blir plutselig en dag, tenker jeg!

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre! Blir veldig glad for kommentarer 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *