vegansk chili cheese saus oppskrift

Chili cheese sauce

Lettlaget ostesaus basert på cashewnøtter. 

For en saus! Denne ostesausen passer til nachos, fries, på pizza eller som dip til grønnsaker eller tortillachips. Hemmeligheten bak den utrolig gode smaken er todelt – næringsgjær og miso. Begge får du kjøpt i økologiske butikker og på internett. Det er dårlig med disse ingrediensene i vanlige dagligvarebutikker dessverre. Miso kan erstattes av en god soyasaus dersom du ikke får tak i det.

Ingredienser: 

  • 100 gram cashewnøtter + vann til bløtlegging
  • 1,5 desiliter vann
  • 1 desiliter næringsgjær
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje miso
  • 1 teskjer chilipulver, gjerne røkt om du finner (ancho og chipotle er mine favoritter)
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i godt med vann. Sil av vannet.

Ha nøtter, vann, næringsgjær, hvitløk, sitronsaft, miso og chilipulver i en food processor eller blender.

chili-cheese-sauce1

Kjør til du har en helt jevn saus. Spe eventuelt med litt vann. Du må kanskje stoppe maskinen halvveis og dytte blandingen ned fra kantene med en slikkepott.

chili-cheese-sauce2

Smak til med salt.

chili-cheese-sauce3

Server sausen med en gang, Eventuelt ha den over i et lukket glass og oppbevar i kjøleskap i en liten uke.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *