

Biryani med kokos og peanøtter
Lettvint indisk risrett der alt tilberedes i samme gryte.
Indiske oppskrifter har ofte veldig lange ingredienslister, og denne er intet unntak. De fleste råvarene trenger du bare litt av, og dersom du er glad i å lage mat så anbefaler jeg å ha et godt assortert krydderskap. Jeg handler mesteparten av ingrediensene til denne retten på en internasjonal matbutikk, der får jeg tak i flere kryddersorter enn i vanlige butikker, og ofte til halvparten av prisen.
Denne retten er rask å koke sammen, det som tar lengst tid er å få alt i gryta, deretter gjør den seg selv. Og jeg lover at du får igjen for innsatsen!
Ingredienser:
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 0,5 grønn chili
- 1 gulrot
- 8 kirsebærtomater
- 50 gram babyspinat
- 3 spiseskjeer olje
- 0,5 teskje tørket ingefær
- 2 teskjeer fennikelfrø
- 2 teskjeer korianderfrø
- 2 spiseskjeer kokosmasse
- 1 teskje garam masala
- 0,5 teskje gurkemeie
- 1 teskje kanel
- 1 teskje nellik
- 1 teskje salt
- 2,5 desiliter ris
- 6,5 desiliter vann
- Frisk koriander
- 4 spiseskjeer peanøtter
Framgangsmåte:
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk chili. Skjær gulrot i skiver, skjær kirsebærtomatene i to. Grovhakk spinat.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og surr det i et par minutter. Tilsett ingefær, fennikelfrø, korianderfrø, kokosmasse, garam masala, gurkemeie, kanel, nellik og salt. Rør det hele godt sammen og la det surre noen minutter til. Vend inn gulrotbiter og tomater, ha deretter i ris. La det surre et par minutter til.
Ha i vann og la det koke opp. La det småkoke et par minutter, rør i blandingen slik at ingenting brenner seg til bunnen av gryten. Ha i spinat, ta på lokket, ha av varmen og la retten stå og dampe i 20-25 minutter.
Grovhakk koriander. Vend inn koriander og peanøtter. Server varmt.