

Rissalat med granateple
Kjempegodt middagstilbehør med rosenkål og cashewnøtter.
Herlig som middagstilbehør med mettende ris, sprøstekt rosenkål, saftige nøtter og søtt granateple.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter naturris
- 2 hvitløksfedd
- 300 gram rosenkål
- 1 granateple
- 100 gram cashewnøtter
- 2 spiseskjeer olje
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje soyasaus
Framgangsmåte:
Kok risen mør i godt med lettsaltet vann. Sil av vannet og avkjøl risen.
Finhakk hvitløken.
Skjær det harde stilkfestet av rosenkålen av, kast dette. Skjær resten i strimler.
Del granateplet i to og ta ut kjernene. Synes du det er vanskelig uten å få med mye “graps” så kan du rense det i en bolle med vann. Kjernene vil synke ned mens “grapset” flyter opp.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme.
Start med å riste cashewnøttene gylne i pannen, dette krever ikke olje og tar et par minutter.
Legg nøttene til sides, ha oljen i pannen og surr hvitløk i noen minutter. Tilsett deretter rosenkålen og stek til den blir gyllen. Ta pannen av varmen.
Visp sammen lønnesirup, sitronsaft og soyasaus.
Bland sammen ris, rosenkål, granateple og cashewnøtter i en bolle. Hell over lønnesirupsausen og vend det hele godt sammen.
Server!
