vegansk rissalat oppskrift

Rissalat med granateple

Kjempegodt middagstilbehør med rosenkål og cashewnøtter. 

Herlig som middagstilbehør med mettende ris, sprøstekt rosenkål, saftige nøtter og søtt granateple.

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter naturris
  • 2 hvitløksfedd
  • 300 gram rosenkål
  • 1 granateple
  • 100 gram cashewnøtter
  • 2 spiseskjeer olje
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje soyasaus

Framgangsmåte: 

Kok risen mør i godt med lettsaltet vann. Sil av vannet og avkjøl risen.

Finhakk hvitløken.

Skjær det harde stilkfestet av rosenkålen av, kast dette. Skjær resten i strimler.

Del granateplet i to og ta ut kjernene. Synes du det er vanskelig uten å få med mye “graps” så kan du rense det i en bolle med vann. Kjernene vil synke ned mens “grapset” flyter opp.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme.

Start med å riste cashewnøttene gylne i pannen, dette krever ikke olje og tar et par minutter.

Legg nøttene til sides, ha oljen i pannen og surr hvitløk i noen minutter. Tilsett deretter rosenkålen og stek til den blir gyllen. Ta pannen av varmen.

Visp sammen lønnesirup, sitronsaft og soyasaus.

Bland sammen ris, rosenkål, granateple og cashewnøtter i en bolle. Hell over lønnesirupsausen og vend det hele godt sammen.

Server!

Rissalat-med-rosenkål1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *