

Napoleonscupcakes
Nydelige vaniljecupcakes fylt med vaniljekrem, dekket med pisket soyakrem og toppet med melisglasur.
Min kjære far har en forkjærlighet for napoleonskake. Da han hadde bursdag sist hadde jeg lyst å ha med noe søtt, men napoleonskake hadde jeg ikke tid til.
Da endte jeg på disse herlighetene – små vaniljecupcakes fylt med vaniljekrem og toppet med “vanlig” krem. Melisglasur helt på toppen. Kjempesøte og kjempegode!
Disse passer veldig godt i “kake og kaffe”-selskap, men gjør seg også godt etter en bedre middag. Jeg anbefaler å spise disse cupcakesene med kakegaffel eller skje.

Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 3 teskjeer eplesidereddik
- 0,75 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 200 gram hvetemel
- 200 gram sukker
- 0,25 teskje salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
Vaniljekrem:
- 50 gram sukker
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 0,5 vaniljestang
- 2,5 desiliter soyamelk
Pynt og montering:
- 1 pakke vispbar soyakremfløte
- 2 teskjeer sukker
- 1 desiliter melis
- Noen dråper vann
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.
Rør hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter.
Avkjøl kakene helt før pynting.
Vaniljekrem:
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Pynt og montering:
Visp kremfløte og sukker stivt.
Rør sammen melis med litt vann slik at du får en tykk, men flytende, glasur. Ha denne over på en sprøytepose med liten tupp.
Ha vaniljekremen over i en sprøyte om du har, hvis ikke kan du fordele den i kakene ved å trykke et hull i hver kake med en ren fing, og legge i krem med en teskje.
Bruk sprøyten til å fordele vaniljekremen i kakene. Det er plass til ganske mye i hver kake, så sprøyte inn krem til du merker at kaken “kaster deg ut”.


Ha en god spiseskje vispet soyakrem over hver kake.

Ha noen striper melisglasur på toppen.

Avkjøl kakene før servering.
