

Peppernøtter
Lettvinte julekaker som både store og små elsker.
Peppernøtter pleier jeg å lage om jeg har pepperkakedeig til overs. Du kan såklart også lage egen deig. Det fine med å lage egen deig til peppernøttene er at den ikke må stå over natten, da den er enklere å jobbe med når du slipper kjevlingen.
Ingredienser:
- 0,5 desiliter lys sirup
- 1 desiliter sukker
- 75 gram vegansk margarin
- 0,5 desiliter soyafløte
- 3 desiliter hvetemel
- 0,5 teskje nellik
- 0,5 teskje ingefær
- 0,5 teskje pepper
- 1 teskje kanel
- 1 teskje bakepulver
Framgangsmåte:
Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig i minst en halvtime.
Forvarm ovnen til 180 grader, og kle noen stekebrett med bakepapir.
Trill deigen til kuler og fordel utover brettene. De utvides en del under steking så ha litt avstand. Press de litt forsiktig ned med en gaffel.
Stek peppernøttene brune i cirka 12 minutter.
Steketiden avhenger av hvor store du lager peppernøttene, så prøv deg gjerne frem med noen få nøtter i første omgang.
Avkjøl på bakerist. Kakene stivner en god del etter at de er avkjølt.
Oppbevar i tett kakeboks.
Tips: Peppernøtter kan også pyntes med litt melisglasur.
Hei, hvor mange blir det av disse? Har familieselskap og vil være litt tidlig ute:)
Jeg husker rett og slett ikke, men jeg tror det blir en ganske solid haug.
Tusen takk for svar!