veganske peppernøtter oppskrift

Peppernøtter

Lettvinte julekaker som både store og små elsker. 

Peppernøtter pleier jeg å lage om jeg har pepperkakedeig til overs. Du kan såklart også lage egen deig. Det fine med å lage egen deig til peppernøttene er at den ikke må stå over natten, da den er enklere å jobbe med når du slipper kjevlingen.

Ingredienser: 

  • 0,5 desiliter lys sirup
  • 1 desiliter sukker
  • 75 gram vegansk margarin
  • 0,5 desiliter soyafløte
  • 3 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje nellik
  • 0,5 teskje ingefær
  • 0,5 teskje pepper
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje bakepulver

Framgangsmåte:

Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig i minst en halvtime.

Forvarm ovnen til 180 grader, og kle noen stekebrett med bakepapir.

Trill deigen til kuler og fordel utover brettene. De utvides en del under steking så ha litt avstand. Press de litt forsiktig ned med en gaffel.

Peppernøtter

Stek peppernøttene brune i cirka 12 minutter.

Peppernøtter

Steketiden avhenger av hvor store du lager peppernøttene, så prøv deg gjerne frem med noen få nøtter i første omgang.

Avkjøl på bakerist. Kakene stivner en god del etter at de er avkjølt.

Peppernøtter

Oppbevar i tett kakeboks.

Tips: Peppernøtter kan også pyntes med litt melisglasur.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *