vegansk delfiakake oppskrift

Delfiakake uten egg

Vegansk delfiakake helt uten egg, gelatin og meieriprodukter. 

På julaften hos min tante da jeg var liten så stod alltid delfiakake på bordet. Jeg pleide å forsyne meg til jeg ble flau, for deretter å snike rester på kjøkkenet på slutten av kvelden. Kaken er i utgangspunktet basert på eggedosis, som er noe jeg erstatter ulikt i forskjellige oppskrifter. Jeg bestemte meg for å prøve med vispbar havrekrem, som pleier å stivne veldig fint i kjøleskap, og jeg må si at det hele ble en stor suksess. Så vel bekomme – delfiakake helt uten egg!

Ingredienser: 

  • 250 gram delfiafett
  • 250 gram vegansk sjokolade
  • 4 spiseskjeer espresso eller annen sterk kaffe
  • 1 pakke vispbar havrekrem – eller annen plantekrem som blir skikkelig stiv i kjøleskap
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Vegansk marsipan og lyse kjeks til pynt
  • Valnøtter

Framgangsmåte: 

Kle en brødform med bakepapir. Er formen for lang kan du redusere den aktive mengden med å krølle en bit aluminiumsfolie i hver ende (mellom formen og bakepapiret).

Smelt delfiafett i en gryte på svært lav varme. Sett til avkjøling en liten stund.

Smelt sjokolade og kaffe sammen i en gryte på lav varme eller i vannbad.

Visp havrekrem og sukker stivt i en stor bolle. Hell sjokoladeblandingen i i en tynn stråle mens du visper. Gjenta med fettet.

Skjær marsipanen i tynne skiver.

Hell et tynt lag med sjokoladeblandingen nederst i brødformen. Legg et lag med kjeks over. Hell på mer sjokolade og ha et lag med marsipan samt noen valnøtter over.

Gjenta lagvis med kjeks og marsipan til du ikke har mer sjokoladeblanding igjen. Topp delfiakaken med valnøtter.

Sett kaken til avkjøling slik at den stivner, og oppbevar i kjøleskap. Det er greit å ta kaken ut en liten halvtime før servering, da blir den lettere å skjære pene stykker av.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Vil det funke med alpro krem istedenfor havrekrem i denne?

    1. Mari Hult

      Jepp, det går kjempefint 🙂

  2. Hei!
    Omtrent hvor lenge varer kaken i kjøleskapet?

    1. Mari Hult

      Jeg har hatt den stående ca to uker helt uten problem 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *