

Konfektcupcakes
Nydelige chocolate chip cupcakes toppet med kjempegode sjokolademandler.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 3 teskjeer eplesidereddik
- 0,75 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 200 gram hvetemel
- 200 gram sukker
- 0,25 teskje salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
- 1 desiliter sjokoladeknapper
Konfektglasur:
- 200 gram mandler
- 200 gram mørk sjokolade
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.
Rør hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn sjokoladeknappene.
Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter. Ta ut kakene men la ovnen stå på.
Avkjøl kakene helt før pynting.
Konfektglasur:
Kle et stekebrett med bakepapir.
Grovmal mandlene, og fordel dem utover platen. Stek i 5-10 minutter, til mandlene begynner å bli brune. Avkjøl.
Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl i et par minutter, og rør mandlene inn.
Legg en god spiseskje mandler på hver cupcake, sett til avkjøling før servering (da stivner sjokoladen).
