Konfektcupcakes

Nydelige chocolate chip cupcakes toppet med kjempegode sjokolademandler. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 3 teskjeer eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 1 desiliter sjokoladeknapper

Konfektglasur: 

  • 200 gram mandler
  • 200 gram mørk sjokolade

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn sjokoladeknappene.

Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter. Ta ut kakene men la ovnen stå på.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Konfektglasur: 

Kle et stekebrett med bakepapir.

Grovmal mandlene, og fordel dem utover platen. Stek i 5-10 minutter, til mandlene begynner å bli brune. Avkjøl.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl i et par minutter, og rør mandlene inn.

Legg en god spiseskje mandler på hver cupcake, sett til avkjøling før servering (da stivner sjokoladen).

konfektcupcakes1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *