Konfektcupcakes

Nydelige chocolate chip cupcakes toppet med kjempegode sjokolademandler. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 3 teskjeer eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 1 desiliter sjokoladeknapper

Konfektglasur: 

  • 200 gram mandler
  • 200 gram mørk sjokolade

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn sjokoladeknappene.

Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter. Ta ut kakene men la ovnen stå på.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Konfektglasur: 

Kle et stekebrett med bakepapir.

Grovmal mandlene, og fordel dem utover platen. Stek i 5-10 minutter, til mandlene begynner å bli brune. Avkjøl.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl i et par minutter, og rør mandlene inn.

Legg en god spiseskje mandler på hver cupcake, sett til avkjøling før servering (da stivner sjokoladen).

konfektcupcakes1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *