

Julecrostini
En lett smårett som passer utmerket til å servere gjester.
Førjulstiden, ja, julen generelt, er ofte en tid for å invitere venner på besøk. Ofte er det mer uformelle tilstelninger, slik at en ikke lager en stor middag. Hvis folk skal mingle blir gjerne grøt litt voldsomt, så hva med å servere noen små crostini med julesmaker?
Ingredienser:
- 1 baguette
- Olivenolje
- Litt vegansk kremost
- 0,5 porsjon fikenmarmelade
- 0,5 porsjon tranebærsyltetøy, gjerne tilsatt en teskje nellik under koking
Framgangsmåte:
Forvarm stekovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær baguetten på skrå til cirka en centimeter tykke skiver. Fordel de utover stekebrettet.
Pensle olivenolje på begge sidene av baguettskivene.
Sett de i ovnen til de er gylne og litt sprø, det tar cirka ti minutter. Avkjøl.
Smør crostiniene med vegansk kremost og topp med en teskje fikenmarmelade eller tranebærsyltetøy.
Server i løpet av et par timer.