Snittebønnestuing

Kjempegodt tilbehør til julemiddagen(e).

Snittebønnestuing var en av min fantastiske mormor sine signaturoppskrifter. Når det kom til mormor sin mat, så var alltid den gjengående “hemmeligheten” at hun har i mer av det gode. I snittebønnestuing var løsningen hennes fløte istedenfor melk, noe jeg etter et par forsøk fant ut på egenhånd. For å få best mulig resultat er det også viktig å passe på å koke sausen helt tykk, den skal nesten ha grøtkonsistens før snittebønnene vendes inn.

Jeg pleier å bruke salte snittebønner fra frysedisken, dersom du kun får tak i ferske kan du koke de i godt med vann.

Ingredienser: 

  • 500 gram salte snittebønner
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 2,5 desiliter matfløte av soya
  • Eventuelt litt plantemelk
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg snittebønnene i godt med vann i 4-5 timer, eller over natten. Sil av vannet og kok snittebønnene møre i nytt vann.

Smelt margarin på medium varme i en gryte og visp inn hvetemelet. Visp inn fløten, og spe med melk til du har en veldig tyktflytende saus, helt på grensen til grøt. Vend inn snittebønnene, og smak eventuelt til med salt. Server snittebønnestuing rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *