veganske kokosmakroner oppskrift

Veganske kokosmakroner med sjokolade

Saftige og gode – helt uten egg. 

Sprø utenpå, saftige inni og trukket i nydelig sjokolade – dette er en av julens favoritter.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter soya- eller kokosmelk
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 200 gram kokosmasse
  • 100 gram melkefri sjokolade

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Visp sammen melk, sukker og vaniljeekstrakt i en gryte. La det koke opp, visp deretter inn mel. Visp godt til det ikke er mer klumper, ta gryten av varmen og vend inn kokosmasse.

Bruk en spiseskje og legg kokostopper på stekebrettet, pass på å ha noe avstand mellom de.

Sett i ovnen og stek i 10-15 minutter, kokosmakronene skal få noen små brune flekker men ikke bli brente.

Ta ut brettet og avkjøl kakene noe.

veganske-kokosmakroner

Smelt sjokoladen i vannbad.

Dypp bunnen av hver kokosmakron i den smeltede sjokoladen, sett tilbake på stekebrettet. Avkjøl slik at sjokoladen stivner.

veganske-kokosmakroner1

Kokosmakroner oppbevares kaldt i en lukket boks.

kokosmakroner3

6 Comments

  1. Lagde nettopp disse kokosmakronene. Noen ting vil jeg peke ut.. Etter at jeg helte i melet stod jeg å vispet i en halvtime… Klumpene hadde det ikke blitt noe mindre av… Måtte helle det ut. 🙁
    Prøvde på nytt og denne gangen tok jeg melet gjennom en sikt rett i gryta, og det fungerte fint.

    Jeg to skjeer og rullet dem sammen til små trillrunde kuler, men dette bør gjøres før massen blir for kald, da blir den ganske uhåndterlig.
    Når det kommer til steketiden var mine fortsatt helt hvite og myke etter 15 min. Tror jeg stekte dem i 30 min til sammen, da var de gyllenbrune og fine. Men man bør løfte på dem og sjekke under mens man steker, for det er her de blir først brent, ikke på toppen. 🙂

    Det var verdt all tuklinga. De var kjempegode! Blir veldig fine julekaker!

    1. Mari Hult

      Takk for grundig tilbakemelding!! 🙂 Setter stor pris på det. Glad du synes det var verdt innsatsen <3
      Ha en skikkelig god jul!

  2. May Norreen

    Hei, kan kokosmakronene fryses? Holder de seg lenge i lukket kakeboks når de står kaldt? Takk for svar 🙂 Mvh. May

    1. Mari Hult

      I kakeboks holder de seg fra nå og godt ut i romjulen, helt sikkert til nyåret også.
      Angående frysing så er jeg rett og slett ikke sikker.

  3. Hei Kan man bruke annen type melk, f.eks havremelk?

    1. Mari Hult

      Ja det skal gå veldig fint 🙂

Leave a Reply to May Norreen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *