veganske klementincupcakes oppskrift

Klementincupcakes

Tre ganger klementin = verdens beste julecupcakes. 

Klementiner må være verdens beste sitrusfrukt. Kanskje verdens beste frukt punktum.

De smaker jul og lukter jul, men på den friske og saftige måten. Her har jeg brukt de i cupcakes, og for å skikkelig få fram smaken så bruker jeg klementiner både i bunn, glasur og pynt.

 Ingredienser: 

  • 2 klementiner
  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Klementinglasur: 

  • 150  gram vegansk margarin
  • 1 klementin
  • 5-6 desiliter melis

Kandisert klementinskall: 

  • 0,5 desiliter vann
  • 1 desiliter sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Riv klementinskallet og press ut saften.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn klementinskall, klementinsaft, rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Klementinglasur:

Ha margarin i en food processor. Kjør det jevnt. Skrell klementinen og ha båtene i, kjør videre til det er jevnt. Ta vare på skallet til det kandiserte klementinskallet.

Spe deretter med melis til du får en fin, smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose med stor tupp.

Kandisert klementinskall: 

Kok opp vannet og halvparten av sukkeret.

Skjær strimler av klementinskallet. Når sukkeret er helt oppløs har du ibitene av skallet. La det småkoke til væsken er absorbert.

Ha resten av sukkeret på en liten tallerken og vend sitronverandre, de fester seg lett.

Når kakene er helt avkjølt fordeler du glasuren på de og topper med klementinskall.

Server!

klementincupcakes2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *