vegansk kaninkake oppskrift

Kaninkake

Nydelig sitronkake med rosa smørkrem. 

Jeg fikk verdens søteste kakeform av min venninne Anethe da jeg hadde bursdag sist. En rosa silikonform delt opp i 12 stykker, som tilsammen utgjorde en kanin. Knallsøt! Hvert stykke er cirka like stort som en cupcake, derfor kjørte jeg på med en helt vanlig cupcakeoppskrift her.

Til å toppe det hele følte jeg veldig for å bruke rosa, så jeg lagte en helt vanlig smørkrem og blandet inn noen dråper rødbetejuice. Bruk rød konditorfarge fra Wilton om du vil gjøre det litt enklere.

Oppskriften er beregnet på at du har en lik eller tilsvarende stor kaninform, men du kan også bruke den til å lage 12 cupcakes (i så fall blir steketiden litt kortere).

Ingredienser: 

  • 1 sitron
  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Rosa krem: 

  • 250 gram vegansk margarin
  • 1 teskje rødbetesaft/-juice eller rød konditorfarge
  • Bittelitt salt
  • 5-6 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en kaninform av et eller annet slag som du eventuelt smører inn og meler (ikke nødvendig med silikon).

Riv sitronskallet og press ut saften fra sitronen.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn sitronsaft, sitronskall, rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formen (e).

Stek i 20-25 minutter.

Avkjøl kaken(e) helt før pynting.

kaninkake1

Rosa krem:

Ha margarin og rødbetesaft/konditorfarge i en food processor. Kjør det jevnt. Ha i litt salt og kjør videre.

Spe deretter med melis til du får en fin, smørbar glasur.

Smør kremen fint utover kaken(e) og anrett på et serveringsfat.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *