veganske brune pinner oppskrift

Brune pinner

Søte og tørre kaker med smak av kanel. 

Ingredienser: 

 • 1 spiseskje linfrø
 • 2 spiseskjeer vann
 • 100 gram vegansk margarin
 • 100 gram hvitt sukker
 • 1 spiseskje lys sirup
 • 150 gram hvetemel
 • 1 teskje natron
 • 1 teskje kanel
 • 1 teskje vaniljesukker
 • Noen mandler

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern. Ha over i en liten skål og rør inn vannet. Visp margarin og sukker hvitt og jevnt. Ha i linfrøblanding og sirup og visp det godt sammen. Sikt i hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker, og vend det hele sammen til en fin deig.

Rull deigen ut til en liten pølse og del den inn i tre like store emner. Trill hvert emne ut til en pølse som har cirka samme lengden som langsiden av bakebrettet. Legg pølsene utover på brettet med god avstand mellom. Bruk fingrene til å trykke hver pølse ned. De utvides under steking så pass på at det fremdeles er god plass mellom de. Er du i tvil kan du bruke et ekstra stekebrett. Finhakk mandlene og dryss over.

Stek kakene i ti minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær kakene umiddelbart i strimpler med bredde på cirka 1,5-2 centimeter. Det er viktig å gjøre dette med en gang da kakene er myke rett etter steking. Avkjøl på brettene, overfør eventuelt til en rist.

Brune pinner oppbevares i tett kakeboks i romtemperatur.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

3 Comments

 1. Hei
  Tenker å lage de brune pinnene, og lurer på om du tenker det går bra om jeg erstatter linfrø med chiafrø?

  1. Mari Hult

   Jeg tipper det går helt bra 🙂

   1. Takk Da prøver jeg!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *