vegansk curry oppskrift

Potetcurry

Indisk potetrett med paprika og curryblader. 

Ingredienser: 

  • 400 gram poteter
  • 1 rød paprika
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 1 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 10 curryblader
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje sennepsfrø
  • 0,5 teskje kardemomme
  • 0,5 teskje kanel
  • 2 teskjeer garam masala
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 1 desiliter kokosmelk
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • Saften fra en halv sitron
  • 3-4 desiliter vann
  • Frisk koriander

Framgangsmåte: 

Skrell potetene og skjær de i terninger med lengde på cirka 1,5 centimeter.

Skjær paprika i strimler, finhakk hvitløk, chili og sjalottløk.

Skrell og riv eller finhakk ingefær.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i poteter, paprika, hvitløk, chili og sjalottløk. La det steke noen minutter under jevnlig omrøring.

Rør inn ingefær, curryblader, gurkemeie, korianderfrø, spisskummen, sennepsfrø, kardemomme, kanel og garam masala. La det hele surre i fem til ti minutter til potetene begynner å få litt stekeskorpe.

Ha i brunt sukker, kokosmelk, tomatpuré, eplesidereddik og sitronsaft. Rør alt godt sammen og hell på vann slik at det akkurat dekker potetene.

La det hele småkoke til potetene er møre. Grovhakk koriander og dryss over før servering.

Server varmt, gjerne sammen med en annen indisk rett, litt ris og naan.

goan-potato-curry1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *