veganske fotball cake pops oppskrift

Fotballcakepops

Superpopulære til barnebursdager og til alle som liker fotball. 

Cakepops er utrolig kjekt å lage, og det er mulig å gjøre veldig mye forskjellig. I anledning dagens Champions League-oppgjør mellom Borussia Dortmund og Arsenal har jeg laget noen små menn med drakter i de to lagenes farger.

Inni hodene finner vi brownies, og de er pyntet med hvit sjokolade, lakrissnører, sjokoladestrø, smeltet mørk sjokolade samt sukkerpasta.

Veganske ingredienser pleier jeg å ha fullt av i skuffene, må du på jakt anbefaler jeg Veganlife.no, Veganlife.se og Panduro Hobby.

instagram

Ingredienser til 25 cakepops: 

  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • 2 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4 desiliter sukker
  • 5 desiliter hvetemel
  • 1,5 desiliter kakaopulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 150 gram veganske sjokoladeknapper (eller finhakket kokesjokolade)

Pynting: 

  • 200 gram hvit sjokolade
  • Lakrissnører
  • Farget sukkerpasta eller marsipan som du farger selv (Wilton konditorfarge er vegansk)
  • Eventuelt mørk sjokolade til hår

Du trenger også pinner til cakepops, kjøp egnede i hobbybutikker eller bruk spisepinner.

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten langpanne (20*30 cm) eller en tilsvarende rund form med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå noen minutter. Visp inn olje, vaniljeekstrakt og sukker.

I en større bolle har du i hvetemel, kakaopulver, natron og salt. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen. Vend inn sjokoladeknappene helt til slutt.

Hell røren over i formen og stek i cirka 35 minutter. Kaken skal være noe bløt i midten når du tar den ut.

Avkjøl kaken noe. Grav den deretter ut av formen med en spiseskje og ha over i en bolle.

football-player-cake-pops1football-player-cake-pops2

Dekk et par tallerkner med bakepapir.

Når kaken er kald nok til at du kan jobbe med den med hendene ruller du ut små kuler, på størrelse med en stor drue (en skikkelig stor en), og legger de utover på tallerknene.

football-player-cake-pops3

Tips: Om deigen er for tørr, smelt 50 gram sjokolade og 50 gram smør, rør det ut i 1-2 desiliter melis til du har en fin glasur. Rør glasuren inn i kaken, avkjøl litt og prøv igjen.

Pynting: 

Smelt hvit sjokolade over vannbad. Blir den for tykk så kan du spe på med et par spiseskjeer kokosolje.

football-player-cake-pops4

Dypp den ene tuppen av pinnene i sjokoladen og sett på en kule. Dette gjør vi for at “hodet” skal feste seg bedre til “kroppen.

football-player-cake-pops5

Legg kulene med pinnene tilbake på bakepapiret og sett kaldt slik at det stivner. Dette går kjapt.

Dypp deretter “hodene” i sjokoladen, dersom det ikke er så enkelt så kan du bruke en pensel eller liten slikkepott til å fordele den.

football-player-cake-pops6

Skjær opp lakrissnører til “hår”, legg disse på mens sjokoladen ennå er smeltet.

Sett hver cakepop i et lite glass slik at sjokoladen stivner. Det går fortere om du rydder plass til dette i kjøleskapet, pass bare på å dekke hyllen med bakepapir – sjokoladen kan dryppe.

Tegn en passende fotballdrakt på bakepapir og klipp den ut.

Press eller kjevle ut sukkerpasta eller farget marsipan. Legg fotballdrakten over og klipp langs kantene.

football-player-cake-pops7football-player-cake-pops8

Press draktene inntil pinnen rett under “hodet”.

football-player-cake-pops9

Dekorer gjerne med sjokolade eller spiselige “øyne” om du finner.

Avkjøl cakepops før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *