vegansk chow mein oppskrift

Chow mein

Rask og lettvint kjøttfri middag som smaker veldig godt av Asia. 

Ingredienser: 

  • 170 gram nudler
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 liten rød chili
  • 1 vårløk
  • 3 aromasopp
  • 3 champinjong
  • 1 gulrot
  • 2 spiseskjeer olje
  • 65 gram babyspinat
  • 2 kvaster koriander
  • 2 spiseskjeer sesamfrø

Saus: 

  • 1 spiseskje ristet sesamolje
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje brunt sukker eller sirup

Framgangsmåte: 

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Finhakk hvitløk og chili. Skjær vårløk i ringer. Skjær sopp i strimler og gulrot i staver.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i hvitløk, chili, vårløk og sopp og la det surre til soppen blir gyllen. Spe gjerne på med litt ekstra olje om det blir tørt.

Ha i gulrotstaver og spinat og la det hele surre i noen minutter til.

Ha i nudler og vend det hele sammen. La det steke i noen minutter før du heller sausen over.

Grovhakk koriander.

Anrett retten i dype tallerker, topp med koriander og sesamfrø.

Saus: 

Rør alle ingrediensene sammen i en liten skål.

Chow-mein-nudler1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *