

Chow mein
Rask og lettvint kjøttfri middag som smaker veldig godt av Asia.
Ingredienser:
- 170 gram nudler
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 liten rød chili
- 1 vårløk
- 3 aromasopp
- 3 champinjong
- 1 gulrot
- 2 spiseskjeer olje
- 65 gram babyspinat
- 2 kvaster koriander
- 2 spiseskjeer sesamfrø
Saus:
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje brunt sukker eller sirup
Framgangsmåte:
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Finhakk hvitløk og chili. Skjær vårløk i ringer. Skjær sopp i strimler og gulrot i staver.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i hvitløk, chili, vårløk og sopp og la det surre til soppen blir gyllen. Spe gjerne på med litt ekstra olje om det blir tørt.
Ha i gulrotstaver og spinat og la det hele surre i noen minutter til.
Ha i nudler og vend det hele sammen. La det steke i noen minutter før du heller sausen over.
Grovhakk koriander.
Anrett retten i dype tallerker, topp med koriander og sesamfrø.
Saus:
Rør alle ingrediensene sammen i en liten skål.

Advert
Advert