Hasselback everything

Nydelig middagstilbehør med høstsmak. 

Jeg elsker høsten! Matbutikkene og grønnsakstorgene bugner nesten over av jordskokker, søtpoteter, rødbeter, pastinakker og poteter. Sunt, godt og billig.

Her har jeg tatt utgangspunktet i en gammel favoritt, hasselbackpoteten, og utvidet med søtpotet og pastinakk.

Antall porsjoner og steketid kommer litt an på størrelsen av rotfruktene, prøv å bruke noen som er cirka like tykke så blir det i alle fall jevnt.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 poteter
  • 1 søtpotet
  • 1 pastinakk
  • 4 spiseskjeer vegansk margarin
  • Salt og pepper
  • Persille

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en liten ildfast form.

Vask rotfruktene og skjær de flate i bunnen slik at de står støtt.

Skjær de deretter i tynne strimler ? skjær ikke igjennom hele , la det gjenstå cirka en halv centimeter ? de skal henge sammen i bunnen.

Ha over i den ildfaste formen. Smør margarin på toppen, dryss deretter salt og pepper over.

Grovhakk persillen.

Bak grønnsakene i 30 minutter, ta ut formen og dryss persille over. Sett tilbake i ovnen og bak i 15-30 minutter til (baketiden avhenger av størrelsen. De er klare når de har fått en gyllen og fin overflate).

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *