veganske peanøttnudler oppskrift

Peanøtt “stir fry”

Smakfull og lettlaget koserett med nudler, grønnsaker og peanøtter. 

Denne retten lager du kjapt, men den smaker utrolig bra likevel.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 150 gram nudler
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 brokkoli
  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 spiseskjeer olje
  • Peanøtter til servering

Peanøttsaus: 

  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 4 spiseskjeer peanøttsmør
  • 0,5 desiliter kokosmelk
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje chiliflak (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

Skjær brokkoli i buketter, skjær gulrot i strimler (bruk gjerne en ostehøvel til dette) og skjær paprika i skiver.

Varm opp oljen i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili, surr i noen minutter. Tilsett brokkoli, gulrot og paprika, surr noen minutter til.

Hell over peanøttsausen (oppskrift under). Når alt er godt og varmt har du i nudlene.

Grovhakk peanøttene.

Anrett retten i dype tallerker, topp med peanøtter. Server rykende varmt.

Peanøttsaus: 

Bland alle ingrediensene sammen i en skål.

peanøttnudler1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *