

Peanøtt “stir fry”
Smakfull og lettlaget koserett med nudler, grønnsaker og peanøtter.
Denne retten lager du kjapt, men den smaker utrolig bra likevel.
Ingredienser til to porsjoner:
- 150 gram nudler
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 1 brokkoli
- 1 gulrot
- 1 rød paprika
- 2 spiseskjeer olje
- Peanøtter til servering
Peanøttsaus:
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 4 spiseskjeer peanøttsmør
- 0,5 desiliter kokosmelk
- 1 spiseskje lønnesirup
- 1 teskje salt
- 1 teskje chiliflak (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Kok nudler etter anvisning på pakken.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Skjær brokkoli i buketter, skjær gulrot i strimler (bruk gjerne en ostehøvel til dette) og skjær paprika i skiver.
Varm opp oljen i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili, surr i noen minutter. Tilsett brokkoli, gulrot og paprika, surr noen minutter til.
Hell over peanøttsausen (oppskrift under). Når alt er godt og varmt har du i nudlene.
Grovhakk peanøttene.
Anrett retten i dype tallerker, topp med peanøtter. Server rykende varmt.
Peanøttsaus:
Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
