

Mac and chili
Kjempegod comfort food som kan spises som det er, tilsettes grønnsaker eller brukes som tilbehør til middag.
Mmm, comfort food! Dette er skikkelig god høstmat som varmer.
Server mac n’cheese som tilbehør til texmexmat, eller bare lag en stor form og spis retten som den er med spiseskje.
Vil du variere litt så er det skikkelig godt å blande inn noen grønnsaker før steking, eventuelt noen biter soyapølse.

Ingredienser:
- 3 desiliter tørka makaroni
- 3 spiseskjeer rapsolje
- 1 teskje salt
- 0,5 teskje hvitløkspulver
- 0,5 teskje chilipulver
- 0,5 teskje røkt paprikapulver eller chipotlepulver
- 0,5 teskje oregano
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 2 desiliter vann
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1 desiliter matfløte av soya
- 2 spiseskjeer griljermel eller tørka brødsmuler
- 2 spiseskjeer røde chiliflak
Framgangsmåte:
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Ha oljen i en gryte. Visp inn salt, hvitløkspulver, chilipulver, røkt paprikapulver, oregano, næringsgjær og hvetemel.
Visp sammen vann og soyasaus.
Varm opp gryten med olje- og krydderblandingen. Spe med vannblandingen, rør det godt sammen. Når gryten er varm nok vil det tykne. Når du har hatt i alt av vannblandingen kan du fortsette å spe med fløten. Sausen skal være tykk, det er ikke sikkert du trenger all fløten.
Vend inn makaronien og hell det hele over i den ildfaste formen.
Dryss griljermel og chiliflak over. Stek i ovnen i 15-20 minutter, toppen skal begynne å bli gyllen.

Server varm.
