vegansk spansk omelett oppskrif

Spansk tortilla

Kjempegodt til frokost, som middagstilbehør eller som en tapasrett. 

Tortilla de patatas, spansk omelett, er vanligvis en pannestekt rett med egg og poteter. Her dropper vi både pannen og eggene, og lager retten med en vegetabilsk rører som vi steker i ovn. Kjempegodt!

Denne kan serveres som frokost, som tilbehør til middagen eller som en tapasrett. Istedenfor eggene lager vi røren med silketofu og kikertmel, to veldig gode erstatninger. Savner du likevel eggesmaken så anbefaler jeg å ha i en teskje svart salt.

Ingredienser: 

  • 1 sjalottløk
  • 3-4 poteter
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 120 gram silketofu
  • 2 desiliter kikertmel
  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 teskje sennep
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 0,5 teskje gurkemeie (bare for farge, dette kan sløyfes)
  • 1 teskje salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en rund, ildfast form med diameter på 15-20 centimeter.

Finhakk sjalottløk. Skrell potetene og skjær de i terninger.

Varm opp oljen i en panne. Surr løk og poteter i 3-4 minutter. Legg de over i den ildfaste formen.

Kjør silketofu, kikertmel, soyamelk, hvitløk, sennep, næringsgjær, løkpulver, gurkemeie og salt til en jevn masse i en food processor eller blender. Hell blandingen over i formen med potetene.

Sett formen i ovnen og stek tortillaen i cirka 25 minutter. Bruk trepinnetesten for å sjekke om den er ferdig.

spansk-potettortilla1

Skjær opp i stykker og server!

spansk-potettortilla2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *