veganske cupcakes oppskrift

Golden syrup-cupcakes

Skikkelig glam cupcakes med herlig smak av sirup. 

Litt perler og glitter er supert om du får tak i, men den gyldne sirupen er god pynt i seg selv.

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 0,5 desiliter sirup
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Glasur og pynt: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer soyamelk
  • 5-6 desiliter melis
  • Sirup, glitter og stas til pynting

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et mufinsbrett med 12 former.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn sirup, rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formene.

Stek i 15-20 minutter.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Glasur og pynting: 

Ha margarin og soyamelk i en food processor. Kjør det jevnt.

Spe deretter med melis til du får en fin, smørbar glasur.

Ha glasuren over i en sprøytepose og fordel utover kakene. Hell forsiktig litt sirup over.

Pynt med glitter og/eller annen kakepynt.

Server!

Vegan-golden-syrup-cupcakes1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *