

Golden syrup-cupcakes
Skikkelig glam cupcakes med herlig smak av sirup.
Litt perler og glitter er supert om du får tak i, men den gyldne sirupen er god pynt i seg selv.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 0,5 desiliter sirup
- 0,75 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 200 gram hvetemel
- 100 gram sukker
- 0,25 teskje salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
Glasur og pynt:
- 150 gram vegansk margarin
- 2 spiseskjeer soyamelk
- 5-6 desiliter melis
- Sirup, glitter og stas til pynting
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et mufinsbrett med 12 former.
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn sirup, rapsolje og vaniljeekstrakt.
Rør hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Fordel røren i formene.
Stek i 15-20 minutter.
Avkjøl kakene helt før pynting.
Glasur og pynting:
Ha margarin og soyamelk i en food processor. Kjør det jevnt.
Spe deretter med melis til du får en fin, smørbar glasur.
Ha glasuren over i en sprøytepose og fordel utover kakene. Hell forsiktig litt sirup over.
Pynt med glitter og/eller annen kakepynt.
Server!
