vegansk potetsuppe oppskrift

Potet- og brokkolisuppe

Lettvint grønnsakssuppe med smak av timian. 

Server gjerne denne milde suppen med litt ekstra pepper og chilitråder. Det gir en ekstra piff til smaken.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 store poteter
  • 0,5 brokkoli
  • 1 kvast timian (eller 1 teskje tørket)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk. Skrell potetene og skjær de i terninger. Skjær brokkoli i buketter og finhakk timian.

Varm opp oljen i en gryte. Ha i vårløk og hvitløk og surr det i noen minutter. Rør inn poteter, brokkoli og timian og surr det noen minutter til. Hell på grønnsakskraft slik at det akkurat dekker grønnsakene.

La det hele koke opp, ha på lokk og la det koke til grønnsaksbitene er møre.

Kjør suppen jevn med en stavmikser, smak eventuelt til med litt salt.

Server suppen varm, gjerne med litt pepper og/eller chilitråder.

potet-og-brokkolisuppe1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *