vegansk maisburger oppskrift

Maisburgere

Spicy burgere med mais, bønner og masse chili. 

Ingredienser: 

  • 1,5 desiliter kidneybønner
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje tørket koriander
  • Litt salt
  • 1 desiliter mais
  • 1 spiseskje linfrø
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 desiliter kikertmel
  • Eventuelt litt vann
  • Chiliflak til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene over natten. Kok de møre. Sil av vannet.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

Varm opp en spiseskje av oljen i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, spisskummen, koriander og salt og la det surre noen minutter. Ha i mais og stek det hele noen minutter til. Avkjøl.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Bland sammen med 2 spiseskjeer vann. La det stå noen minutter.

Bruk en stavmikser eller gaffel til å knuse mesteparten av bønnene. Du skal kun ha noen få grove biter igjen.

Bland sammen bønner, maisblanding, linfrøblanding og kikertmel i en bolle. jobb til du har en fin farse. Spe eventuelt med litt ekstra vann om det blir for tørt.

Sett til avkjøling i minst 15 minutter.

Varm opp resten av oljen i en panne. Form burgere av farsen og stek til de er gylne på hver side, cirka fem minutter.

maisburgere1

Server burgerne varme, gjerne med noen chiliflak og/eller chilisaus.

maisburger2

2 Comments

  1. Linn Heidi Knutsen

    Hei, disse så kjempegode ut og tenkte å lage disse imorgen, hvor mange er denne oppskriften bergnet til? Jeg skal lage til 12 der alle får ca 2 stk hver..
    Linn

    1. Mari Hult

      Vææ denne så jeg for sent 🙁 Oppskriften holder til to sultne personer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *