

Maisburgere
Spicy burgere med mais, bønner og masse chili.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter kidneybønner
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje tørket koriander
- Litt salt
- 1 desiliter mais
- 1 spiseskje linfrø
- 2 spiseskjeer vann
- 1 desiliter kikertmel
- Eventuelt litt vann
- Chiliflak til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene over natten. Kok de møre. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Varm opp en spiseskje av oljen i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, spisskummen, koriander og salt og la det surre noen minutter. Ha i mais og stek det hele noen minutter til. Avkjøl.
Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Bland sammen med 2 spiseskjeer vann. La det stå noen minutter.
Bruk en stavmikser eller gaffel til å knuse mesteparten av bønnene. Du skal kun ha noen få grove biter igjen.
Bland sammen bønner, maisblanding, linfrøblanding og kikertmel i en bolle. jobb til du har en fin farse. Spe eventuelt med litt ekstra vann om det blir for tørt.
Sett til avkjøling i minst 15 minutter.
Varm opp resten av oljen i en panne. Form burgere av farsen og stek til de er gylne på hver side, cirka fem minutter.

Server burgerne varme, gjerne med noen chiliflak og/eller chilisaus.

Hei, disse så kjempegode ut og tenkte å lage disse imorgen, hvor mange er denne oppskriften bergnet til? Jeg skal lage til 12 der alle får ca 2 stk hver..
Linn
Vææ denne så jeg for sent 🙁 Oppskriften holder til to sultne personer.