veganske glutenfrie cupcakes oppskrift

Glutenfrie peanut swirl cupcakes

Nydelige cupcakes med sjokolade og peanøtter. 

Disse kakene lagte jeg til bursdagen til datteren til ei venninne, og de ble tatt i mot veldig godt. Kakene skulle være glutenfrie, en utfordring jeg liker å få. Jeg gjør så godt jeg kan for å styre unna glutenfrie melblandinger, delvis fordi de har så mye stivelse, og delvis fordi matbloggeren i meg liker å utforske og eksperimentere med oppskrifter fra bunnen (det er samme grunn til at dere ikke finner så mange oppskrifter med vegansk ost og kjøtterstatningsprodukter på denne bloggen).

Et godt trikst når du baker glutenfritt er å ha i litt mer væske enn du ville hatt i en kake med gluten, i tillegg liker jeg resultatet best

Ingredienser; 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 2 desiliter vann
  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 3 spiseskjeer peanøttsmør
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 desiliter rismel
  • 1,25 desiliter kikertmel
  • 1,25 desiliter maismel
  • 1,5 teskje natron
  • Litt salt

Peanut swirl-glasur: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 1 spiseskje soyamelk
  • 4-5 desiliter melis
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • 1 spiseskje peanøttsmør
  • Veganske sjokoladeknapper til pynting

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner. Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, peanøttsmør, sukker og vaniljeekstrakt og visp det hele sammen.

Ha i rismel, kikertmel, maismel, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.

Fordel røren i formene og stek i 25 minutter. Avkjøl.

Peanut swirl-glasur: 

Kjør margarin, soyamelk og melis til en jevn, smørbar glasur i en food processor.

Fordel glasuren i to boller, rør inn kakaopulver i den ene og peanøttsmør i den andre.

Legg glasurene lagvis i en sprøytepose med stor tupp. Fordel utover kakene.

Topp med sjokoladeknapper.

Server!

veganske glutenfrie cupcakes oppskrift

2 Comments

  1. Hei !
    Det står at eplesider skal addes til melken og igjenn med sukker etterpå ? Hvor mye eddik til melken og hvor mye med sugger ? Mvh Monika

    1. Mari Hult

      Oisann, det er en tabbe. Skal rette opp. Den skal kun inn med melken. Takk for kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *