Restaurantanbefaling: Tres Semillas, Alicante, Spania

Tres Semillas, Alicante, Spania

         

Søtt og sunt på solkysten.

Skal du på tur til Alicante bør du legge deg i tapastrening, der er nemlig spekeskinker både dekor og middag. Men innimellom all fordervelsen finner du et par vegetarhøydepunkter, og caféen Tres Semillas kan måle seg med de beste. Jeg tenkte umiddelbart på Vgango i London, som også byr på en blanding av småkaker og sandwicher.

Tres Semillas ligger i gamlebyen i Alicante by, like ved den fineste handlegaten. Det tar fem minutter å gå dit fra strandpromenaden, så enten du har lyst på en god kaffe eller en sandwich i hånden er det bare å stikke innom. Innenfor døra møter du antageligvis en fyr som snakker veldig bra engelsk (og ikke den enerverende turist-engelsken du blir møtt med på resten av playaen). Bak disken har de en super kaffemaskin, og du kan få alt du forventer av kaffe med plantemelk. De har også økologisk kumelk, det eneste på kaféen som ikke er vegansk. Har du ikke lyst på koffein, kan du bestille en sunn jus. Alt blir presset ferskt mens du venter, og en eple- og gulrotjuice passer perfekt til frokosten.

Tres Semillas, Alicante

Stedet åpner allerede kvart på åtte, så selv om du er aldri så morgenfugl rekker du en croissant og kaffe før du stikker på stranda.

På nettsiden sin skriver kaféen “We are what we eat. Do you know what do you eat?”, og de lover at alt de selger er fritt for kjemiske tilsetningsstoffer, transfett og genmodifiserte råvarer. Likevel er det ikke noe bemerkelsesverdig helsepreg over lunsjrettene. Spanske varianter av den vante grønnsaksfyll-i-no-ovnsbakt, bakverk og lekre kaker det som dominerer disken. Er du på jakt etter en supersunn lunsj bør du heller stikke en av de mange, og knallbillige, frukt- og grøntsjappene i nærområdet.

Tres Semillas

Prisnivået er hyggelig med norske øyne. En ferskpresset jus koster enten litt under eller litt over ?2, og du kan få en frokostspesial med litt å spise, en jus og en kaffe til ?3. Toast med for eksempel tomat og planteost koster ?1.50, og hvis du bare vil ha noe tørt til kaffen får du toast med agave eller syltetøy til under ?1. En cerveza koster ?1.70 mens en svart kaffe får du for ?1.

Yo no hablo español

Nettsiden er også på engelsk, og på menyen står det at du kan sende bestillinger (!) på engelsk om du ønsker.

Adresse:

Av de la Constitución, 16, 03002 Alicante, Spania

[googlemaps https://maps.google.no/maps?q=Av+de+la+Constituci%C3%B3n,+16,+03002+Alicante,+Spania+maps&ie=UTF8&hq=&hnear=Av+de+la+Constituci%C3%B3n,+16,+03002+Alicante,+Spain&gl=no&t=m&z=12&ll=38.347425,-0.485822&output=embed&w=425&h=350]

Telefon:

+34 965 14 30 06

Åpningstider:

Mandag-fredag: 07.45-14.30 og 17.30-21.30

Lørdag: 08.30-14.30 og 17.30-22.30

Søndag: 09.30-14.30

Nettside:

http://tressemillas.com/?lang=en

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *