

Salte mandler
Kjempegod snacks samt tilbehør til middagsretter.
Vi var på en fantastisk restaurant i Paris med jobben for noen uker siden. La Coupole. Bistro som de kun gjør det i Frankrike. Samtlige av servitørene var kledd bedre enn mine mannlige kollegaer, her var det nystrøkne skjorter, sløyfer og franske manerer som gjaldt.
Til aperitifen fikk vi servert noen nydelige mandler. De var rista, salta og kjempegode. Verdens herligste kollega Rafael kommenterte at det fikk oss til å drikke mer, men er du matblogger så er det fram med notisblokken og være usosial noen minutter.

Her er den rekonstruerte oppskriften. Jeg håper dere liker den! Mandlene kan serveres som snacks, til aperitif, oppkuttet som garnityr i middagsretter eller som fyll i sjokolade.
Ingredienser:
- 200 gram mandler
- 3 spiseskjeer olje
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje røkt paprikapulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 185 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Fordel mandlene utover stekebrettet. Stek i 10 minutter, pass på at de ikke brenner seg.
Ta brettet ut av ovnen, rør inn olje, salt og røkt paprikapulver. Sett inn igjen og stek i 3-5 minutter til – alt etter hvor brent du vil ha mandlene.

Hell over i en skål og la de avkjøles litt før servering slik at ingen brenner seg på de.
