

Meksikansk maissuppe
Vi starter uken med en spicy og varmende suppe med tomat og linser.
En uke bloggpause, og fantastisk har det vært! Å publisere et nytt innlegg daglig i nesten tre år tar på kreativiteten, så nå har det vært godt å bare skru av og lage det jeg har lyst på. Det har blitt en del nytt, og denne suppen er en favoritt. Her har vi meksikanske krydder, røde linser, tomater og mais, og det hele kokes sammen en liten stund slik at smakene virkelig får satt seg. Server med frisk koriander og eventuelt litt (vegansk) rømme.
Ingredienser:
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 1 rød chili
- 4 tomater
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje oregano
- 1,5 desiliter tørka røde linser
- 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
- 1 liten boks hermetisk mais
- Eventuelt noen kokte bønner, litt frisk koriander og (vegansk) rømme til servering
Framgangsmåte:
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet.
Varm opp oljen i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili, spisskummen, korianderfrø og oregano og la det surre i noen minutter. Rør inn tomater og linser og la det surre noen minutter til.
Hell på grønnsakskraft og la det koke opp.
Ha i maisen (ikke laken), la suppen småkoke under lokk til linsene begynner å løse seg opp.
Server suppen varm, gjerne med noen kokte bønner og litt frisk koriander på toppen. En spiseskje vegansk rømme til er heller ikke å forakte. Vel bekomme!
